פזילה והטיית ראש, לאחר ניתוח פזילה ראשון

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/09/2023 | 10:44 | מאת: מיה

היי דוקטור, אשמח לעצה. הבת שלי בת 1.9 עברה ניתוח לתיקון פזילה בשריר IO. היתה לה הטיית ראש גדולה ולאחר הניתוח נותרה הטייה קלה והפזילה השתפרה משמעותית אם כי לא חלפה לגמרי. הרופא ניתח את השריר ב6 מילימטרים. לאחר חודשיים מהניתוח נולד לי בן ומאז ראינו התדרדרות במצב העין. הפזילה החמירה משמעותית. כמו כן, כשהבת שלי מרגישה לא נינוחה או בטוחה- יש לה פזילה רגעית חמורה והעין בורחת. האם כתוצאה ממצב נפשי תתכן החמרה בפזילה? כך מרגיש לי… עכשיו, פתאום אני רואה שיפור בפזילה, אך עדיין יש הטיית ראש קלה ברוב היום. האם בגלל שיש הטיית ראש חובה לבצע ניתוח נוסף? הרופא אמר שכנראה השריר שלח סיבים וכעת בהם יש לטפל, כי השריר נותח במקסימום- האם זה טיפול מקובל? תודה מראש!!

הי. נשמע שביתך מטופלת אצל רופא מומחה לפזילה וכדאי להתייעץ בו. צריך למדוד ולהבין מה השתנה בפזילה. תנוחת ראש תהיה קשורה לפזילה אם קיים כפל ראיה כשהראש ישר. צריך לנסות לראות אם כשסוגרים לילדה עין אחת עם מדבקה הראש מתיישר. בכל מקרה לרוב מקובל לחכות מס חודשים להצטלקות מלאה לפני החלטה על ניתוח נוסף.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה