צילינדר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/03/2004 | 23:53 | מאת: ניר

ביתנו בת חמישה חדשים ושלושה שבועות רופא עיניים איבחן צילינדר ( הפוך ?) שמאל 3*90 + 1.5 + ימין +1 + 2.5*90 המליץ על משקפיים הילדה מאוד פעילה מזהה אותנו ממרחק רב של כמה מטרים מה חומרת האבחנה ? האם כדאי לעשות משקפיים מייד ? האם יתכן ונגרם נזק בלתי הפיך מבחינת התפתחות המוח ??? האם ניתן יהיה בעתיד לבצע ניתוח ? אנא תשובתך הדחופה אנו בהיסטריה

10/03/2004 | 13:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לניר שלום, לא הבנתי בדיוק את התשבורת המדוייקת, אבל נראה שמדובר בצילידר בינוני (בערך 3.0) ודי סימטרי. אתה בטוח שהצילינדר בסימן +? מכל מקום, בגיל שנה בתשבורת כזו נראה לי שגם אני הייתי בעד משקפיים. בגיל 5 חדשים ניתן אולי להסתפק במעקב צמוד לתשבורת, מכיוון שבשנה הראשונה לחיים יש לעיתים קרובות נסיגה משמעותית בהפרעות התשבורת מסוג זה. כל זמן שהמצב סימטרי ובתחום המספרים האלו, ובגיל זה, הסיכון לעין עצלה לא גדול במיוחד, צילינדרים מפריעים בעיקר למרחק, ותינוקות בגיל 5 חדשים מרוכזים בעיקר בדברים הקרובים אליהם. הייתי חוזר על התשבורת בעוד 4 חדשים ומחליט לפי המהלך דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה