חו"ד לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/03/2004 | 17:02 | מאת: מיכל

ד"ר נכבד! בתינו בת שנתיים , דומעת בתדירות של כפעמיים ביום ( דמעה אחת בעין שמאל בלבד). הרופא המליץ על ניתוח לפתיחת תעלת הדמעות. טען שסיכויי ההצלחה אינם 100% בגיל זה. מה סיכויי ההצלחה למיטב נסיונך? מה עלול לקרות במידה ולא תנותח ( הילדה אינה סובלת במצב הנוכחי)? אודה על תשובתך.

10/03/2004 | 13:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום, לא סביר בעיני שבחסימה מלאה של דרכי הדמעות תהייה כל כך מעט דמעת. (לאן הולכות שאר הדמעות? הרי בלוטת הדמעות מייצרת דמעות ללא הפסקה) האם בעבר היה יותר ויש שיפור? האם יותר כאשר מנוזלת? האם בדיקת העיניים המלאה כולל תשבורת תקינה? לגבי השאלות: אכן הסיכוי להחלמה בשטיפה הוא רק כ80%. אם היא לא דדומעת בכל יום, וודאי אם יש מגמת שיפור, אולי עדיף לעקוב בלבד בנתיים?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה