שאלה לגבי עיינים לביתי..

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/08/2023 | 10:15 | מאת: מוריה

שלום ביתי בת ה18 התלוננה ביימים האחרונים על כך שהיא רואה בצורה לא נקיה כאילו המשקפיים מלוכלות, לא מדובר בכתמים שחורים או אפורים אלא בהרגשה כאילו המשקפיים מלוכלכות למרות שהן לא. הייתה אצל רופאת עיינים שאמרה שהכל תקין כולל לחץ עיני.. האם יש סיבה לדאגה? מה יכולה להיות עוד הסיבה?

אני מניחה שרופאת העיניים בדקה את חדות הראיה והיא היתה תקינה (6/6 בכל עין). צריך לבדוק היטב את קרקעיות העיניים (בדיקה בהרחבת אישונים). אם הבדיקה תקינה והתלונה נמשכת- יש לעיתים מקום לבדוק ראית צבעים, שדה ראיה ולהשלים הדמית עיניים מסוג OCT. כל הדברים הללו נתונים להחלטת רופא.ת עיניים בודקים בהתאם לממצאים בעת בדיקה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה