רגישות בעיניים מאור השמש

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/07/2023 | 09:32 | מאת: יהודית

שלום רב, בתי בת השנתיים ( מושתלת שתל שבלול דו״צ) מאוד רגישה לאור השמש. כל אור אחר לא מפריע לה ! אלא שיוצאים לשמש ממש מכווצת את העיניים ויש טיפה אודם. שנכנסים לאזור מוצל העיניים חוזרות לצורתן המקורית. בנוסף עין ימין של בתי נעצמת ראשונה כלומר העי הימנית רגישה יותר עשינו בדיקת ראייה עם הרחבת אישונים כפולה . כלומר הרחיבו לה באותה בדיקה פעמיים את האישונים. הרופא מתרשם שיש לה נטייה למשקפיים ( לפי האבחנה צילינדר) אך ביקש לחזור עוד כמה חודשים מכיון שהיא קטנה וזה יכול לחלוף מלכתחילה נשלחנו לבדיקת ראייה כי יש לה קצת תנודות בהליכה ( אולי צילינדר מסביר את זה? או לקות השמיעה שלה?) מה סינוור השמש עוד יכול להעיד? איך אפשר האם קיימת רגישות יתר לילדים איך אפשר לעזור לה? תודה

סינוור בשמש אופייני לילדים רבים. יש לשלול פזילה (לבדוק שבוצע), לשלול מחלת גלאוקומה (נדיר ולא סביר כמעט). חשוב לציין שאם הרגישות חולפת לאחר מס דקות בשמש- כלומר הילדה משחקת בשמש ומתפקדת היטב - למשל בגינה ציבורית, כנראה שאין מדובר ברגישות חריגה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה