עין עצלה אצל ילד בן 6

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/07/2023 | 18:18 | מאת: רוני

שלום רב,עשינו לבני בן ה6 בדיקה ראייה שגרתית לפני כיתה א והתוצאות יצאו בעין ימין +3 ובעין שמאל +1.מכאן הרופאה אמרה שיש לן עין עצלה ונתנה לנו מרשם למשקפיים ורטייה 3 שעות ביום.היא אמרה שיכול להיות שבגיל 8 הראייה תתיצב ורוב הסיכויים שלא יצטרך משקפיים רציתי לדעת אם היו מקרים כאלה והאם זה אפשרי?תודה.

טוב שנבדקתם. עין עצלה זו עין שרואה פחות טוב כי המוח לא משתמש בה. אצלכם זה בגלל פער במרשמים. פעמים רבות אחרי חדשיים עם משקפים כבר רואים שיפור ניכר בראיה והפער בין העיניים (בראיה, לא במרשם) מסתדר. חשוב להמשיך להרכיב את המשקפים בגילאים הקריטים בהם מערכת הראיה מתפתחת- עד גיל 8. לאחר מכן, אם הראיה השתפרה, כבר לא תתפתח עין עצלה אך אם ישאר פער במרשמים- הראיה תהיה איכותית יותר עם משקפים וההחלטה אם להרכיב או לא ובאיזה חלק מהזמן תלויה במרשמים ובראיה בגיל זה.

04/07/2023 | 09:53 | מאת: רוני

תודה רבה אז כמו שהבנתי אם הראייה תשתפר עד גיל 8 הוא לא יהיה חייב להרכיב את המשקפיים כל הזמן כמו עכשיו?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה