עיניים מתגלגלות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/03/2004 | 19:24 | מאת: שושי

06/03/2004 | 19:28 | מאת: שושי

לחברה שלי ישנו תינוק בן חודש שלפני יומיים הובהל לבי"ח בשל חוסר שליטה בשרירי העיניים שגורם למצב של עיניים מתגלגלות. פרטים נוספים: הילד השתעל בימים שקדמו, יתכן שזוהי בעיה נאורולוגית. שאלתנו היא, האם בעיה זו מוכרת והאם היא ניתנת לריפוי. נ.ב רופאי הבי"ח מתחמקים מתשובות. חברה מודאגת.

06/03/2004 | 21:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשושי שלום, בלי לרצות להתחמק, אין מספיק פרטים לתשובה. בכללי: שתי עיניים המתחילות "להתגלגל" באופן פתאומי, בתינוק שעד אז לא נצפו כל תנועות עיניים לא רגילות, בדרך כלל לא מדובר בבעיית עיניים, אלא בגורם מרכזי יותר, בדרך כלל נאורולוגי. (להבדיל מריצוד מהיר של העיניים שיכול להופיע בגיל 3 חדשים אצל ילדים שהבעינה שלהם היא ליקוי ראיה. האם הילד עוקב היטב?) הדבר בדרך כלל מלווה בסימנים נאורולוגיים נוספים. מה האבחנה בנתיים? האם נעשה CT? יש ממצאים נוספים? בדרך כלל רופאים לא מתחמקים מתשובה, אך קורה שאין אנו יודעים את התשובה בשלבים מוקדמים של הבירור, וייתכן שזה המצב בנתיים. אשמח לשמוע פרטים נוספים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה