צילינדר בעין אחת לתינוקת בת 11 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/04/2023 | 10:50 | מאת: רוני

התינוקת שלי עשתה בדיקת ראייה. המדדים: ימין- מספר: 3.50 + צילינדר : 1.75 - ציר: 180 שמאל- מספר : 2.75 + צילינדר: 1.0 - ציר: 180 הרופאה המליצה לנו על המשך מעקב ואמרה שזה יכול להשתפר אבל לא בהכרח. במידה ולא יהיה שיפור למרות שהמדד של הצילינדר בעין ימין יחסית גבולי, בגלל שיש פער בין העיניים אז אולי תהיה בהמשך המלצה על משקפיים. השאלות שלי הן * האם זה באמת יכול להשתפר בשלב הזה? מה הסיכויים שכן? * כדאי ללכת לחוות דעת שניה ולחזור על הבדיקה (בעלי היה איתה והבנתי שהיא ממש נאבקה בקטע ששמו לה את הטיפות)? * במידה ולא יהיה שיפור - האם המשקפיים יהיו רק לזמן מסויים? כי הבנתי שיש התפתחות של קשר עין ומוח עכשיו וזה אמור אולי להסתיים באיזשהו גיל ואז לא יהיה צריך יותר? אם ההנחה שלי נכונה, באיזה גיל זה קורה? תודה מכל הלב!!!!

בגיל 11 חודשים עדיין אפשר להמתין. מומלץ לעקוב בעוד כחצי שנה שוב. לגבי כל השאלות העתידיות- לא ניתן לדעת כעת אם הצילינדר ישתפר/ יחמיר או ישאר יציב ובהתאם מה יהיה משך השימוש במשקפים בעתיד.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה