צילינדר גבוה לילד בן 6.5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/02/2023 | 11:40 | מאת: יוסי

שלום רב, בבדיקת עיניים נמצא כי לילד יש צילינדר גבוה בעין שמאל 2.5 בערך. בגיל 3 ביצע בדיקת עיניים ולא רשמו שיש לו צילינדר. רופא העיניים שלח אותנו לאיכילוב להמשך בדיקות, כי טוען שמשקפיים לא מצליחים לתקן לו את הראייה בעין שמאל באופן משמעותי. רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לדבר כזה? כי אני יודע שברוב הגדול של המקרים משקפיים מתקנים את הראייה לבעלי צילינדר. בנוסף, איך הגיוני שבגיל 3 לא היה לילד צילינדר ו3 וחצי שנים לאחר מכן, יש לו צילינדר כל כך גבוה?

שלום. הערכה טובה של אסטיגמציה (צילינדר) בילדים היא רק עם טיפות ציקלופלגיה (לא רק הרחבת אישונים) והמתנה של 40 דק לפחות. בגילאים קטנים צילינדר גדול בעין אחת יכול לגרום לעין עצלה ולכן העין לא רואה טוב כמו השניה גם כשמתקנים את הצילינדר. במקרים אלו אנחנו מטפלים לפי הצורך גם בסגירת העין הנגדית עם רטיה. ממליצה בכל מקרה- להגיע לבדיקה מסודרת אצל מומחה.ית עיניים ילדים הן של המרשם והן להחלטה על טפול נכון.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה