קוצר ראייה ילד בן 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/01/2023 | 10:31 | מאת: מיכל

שלום, הבן שלי בן 3 היינו בבדיקת רופא עיניים שגרתית והתגלה קוצר ראייה. כשהלכנו לאופטומטריסטית היא אמרה שהמספרים שלו הם +1.50 בכל עין, וצילינדר 1.75- ובעין השניה 2- עם AXIS 180 ,שאלתי אותה איך הגיוני שהמספר פלוס ? היא אמרה לי שזה פלוס לרחוק. עדיין לא הבנתי. הרופא אמר שיש לו קוצר ראייה. הגיוני?

בגיל שלוש מומלץ לקבוע מרשם אצל רופאי עיניים ולא אצל אופטומטריסטים בשיטה שמבוססת על בדיקה אובייקטיבית (רטינוסקופיה אחרי מתן טיפות ציקלופלגיה). בהנחה שהמרשם נכון- זה מצב של צילינדרים גדולים שמצריכים משקפים. המרשם ה"ממוצע" כפי שכתבת אותו הוא לא של קוצר ראיה ולכן אם יש סתירה- כדאי לחזור ולבקש הבהרות מהרופא שנתן את המרשם.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה