שאלה לגבי רוחק ראיה לבן 7

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/12/2022 | 21:30 | מאת: לי

שלום. בני בן 7. מגיל 3 וחצי מרכיב משקפיים בשל צילינדר 1.5 בעין שמאל לעומת צילינדר 0.75 בימנית. עד כה 1.5+ בשתי העיניים ללא קוצר. ללא עין עצלה וכו. בביקורת היום, לשימחתי הצילינדר בעין שמאל ירד ל1. הפלוס בעין ימין עלה ל 1.75 הרופא לא התרגש בכלל. רוצה רק לוודא, האם בגיל 7 מספר רוחק הראיה לא אמור להיות בירידה בלבד? האם יש חשש שמספר הפלוס בעין שמאל יגדל משמעותית? תודה

שלום. מספרי הפלוס עדיין יכולים לעלות עד גיל 8. חשוב לוודא שבדיקת המרשם מבוצעת אחרי שימוש בטיפות ציקלופלגיות (טיפות שמרחיבות אישונים וגם משתקות את השרירים שאחראים לפעילות העדשה) ואחרי 40 דקות עם הטפות.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה