קוצר ראייה ילד בן 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/12/2022 | 09:16 | מאת: אוריין

שלום אתמול היינו בבדיקה שגרתית ולבני בן ה3 התגלה קוצר ראייה. עין ימין מספר 1.75, צילינדר- 2, AXIS 85 עין שמאל מספר 1 , צילנדר 1.5 , AXIS 105 מה המשמעויות? האם חייב לשים משקפיים? הוא כן ראה כל מה שהרופא הראה לו .. האם הצילינדר יכול לפחות עם הגיל ? ושמעתי על טיפות אטרופין לעצירה של המספר, מאיזה גיל מותר ? תודה

שלום. קוצר ראיה גורם לכך שרואים פחות טוב מרחוק. זה לא מאד קריטי בגיל 3 אך הצילינדר של 2 כבר יכול להפריע גם להתפתחות הראיה התקינה ולכן מומלץ להרכיב משקפים כבר מגיל זה. צילינדרים עוד משתנים עם הגיל. לגבי טיפות אטרופין- ההמלצה היא להתחיל שימוש אם המרשם מחמיר- כדאי לעקוב אחרי חצי שנה. המחקרים הקיימים בתחום בדקו ילדים בגיל בי"ס יסודי אך חלק מרופאי/אות עיניים מתחילים טיפול גם בגיל מוקדם יותר. חשוב מאד להקפיד על משחק באור טבעי לפחות שעה ביום ולהמנע מעבודה ממושכת ורציפה מקרוב (למשל מסכים- עדיף לעשות הפסקה לאחר 20 דק של שימוש).

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה