פלוסים בעיניים לפעוטה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/12/2022 | 16:16 | מאת: שירלי

ד״ר מיצד היקרה! בתי הפעוטה בת שנתיים ושמונה חודשים, בבדיקת עיניים שגרתית נאמר שיש לה פלוס 5 וחצי בשתי העיניים. לנו במשפחה אין משקפיים לכן הכל חדש לנו, הרופא אמר שלכל הילדים יש פלוסים ולא מדובר בקוצר ראייה אלא רוחק ראייה ושאכן אנחנו צודקים בהפתעתנו כי הילדה רואה מצוין ואין לנו איך לראות אלא רק בבדיקה של רופא, אך הבעיה שהעין מתאמצת לראות טוב מקרוב והחשש שתתפתח עין עצלה או פזילה. הרופא אמר שלרוב פלוסים יורדים ככה שהילד גדל ולפעמים גם בהמשך אין צורך בצשקפיםם אבל לה הוא כן ממליץ. האם אכן יומלץ ולא כדאי לחכות עוד קצת? זוכרת שלגדול שלי היה פלוס 4 בילדות והיה רק במעקב… אשמח לדעתך❤️

שלום. פלוס חמש וחצי בגיל שנתיים ושמונה חודשים זה אכן מספר יחסית גדול. ההמלצות שלנו מבוססות על מידע קליני רב שהצטבר ומראות שהסיכון לפתח פזילה או עיניים עצלות במספרים כאלו גבוה יחסית ולכן מומלץ להרכיב משקפים. קשה לדעת אם ומתי המספרים ירדו. ירידה במרשמים צפויה אך לעיתים היא מתחילה רק בגיל שמונה ולכן צפוי שבשנים הקרובות הילדה תרכיב משקפים. בהצלחה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה