כלזיון אצל תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/11/2022 | 17:48 | מאת: מ.ו

שלום רב, בתחילת אוקטובר אובחן אצל הילד בן השנה וחצי כלזיון. בדק אותו רופא עיניים והמליץ על טיפול של מקסיטרול משחה פעמיים ביום וקומפרסים. שמנו לו משחה במשך כ28 ימים לפי המלצת הרופא והסתבר בדיעבד שזה היה יותר מדי. האם הדבר יכל לגרום נזק עתידי לילד? הוא נבדק אתמול שוב אצל רופאת עיניים ואמרה שהבדיקה תקינה אך אני לא רגועה כי מדובר בשימוש בסטרואידים לטווח ארוך. אשמח לכמה מילות הרגעה. תודה.

אנחנו משתדלים להקפיד על שימוש קצר טווח בסטרואידים. נזק אפשרי הוא התפתחות גלאוקומה או קטרקט אך מדובר בדברים מאד נדירים שמופיעים אחרי שימוש מאד ממושך של חודשים. אם הבדיקה של רופאת העיניים היתה תקינה ולא הומלץ מעקב נוסף- כנראה שאין סיבה לדאגה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה