משקפי מולטיפוקל לנערה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/10/2022 | 14:21 | מאת: מיכל

שלום, ביתי בת 15. יש לה משקפיים לראייה מרחוק. מינוס 2 וחצי בערך עם חצי צילינדר. הבעיה היא שכאשר היא עם המשקפיים מרחוק ומסתכלת מקרוב נוצרת פזילה שמכאיבה לה. העיניים נבדקו כולל מיפוי קרנית. אכן יש פזילה סמויה ומעבר לכך הכל טוב. האם משקפי מולטיפוקל במקרה זה יכולים לעזור? האם יש סיכון במשקפי מולטיפוקל בגיל כזה? ודבר אחרון - האם במשקפי מולטי פוקל היא תקבל גם מספר לראייה מקרוב (היום אין בעיה מקרוב בלי משקפיים) המון תודה וחג שמח!

אם יש פזילה היא צריכה להבדק אצל מומחה.ית עיניים ילדים ופזילה לצורך בירור סיבת הפזילה ואז טיפול במשקפיים/ אחר.

19/10/2022 | 17:32 | מאת: מיכל

תודה רבה! הכל נבדק מדובר בפזילה סמויה שהחלה בילדות המצב סטטי ואין צורך לטפל. השאלה היא אם משקפי מולטיפוקל הם אכן פיתרון טוב?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה