מה נכון

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/10/2022 | 01:12 | מאת:

שלום, למבוגר עם עין עצלה, בעבר הרחוק נבדקו עיניים עם רטינוסקופיה ונקבע emmetropia בשתי העיניים, אולם בבדיקות לאחרונה, אולי עם אוטורפרקטומטר נמצא אסטיגמטיזם, מספר לקרוב בשתי העינים ומספר לרחוק פלוס בעין עצלה, עם זאת אין כמעט שיפור/ או אין שיפור כלל עם מספר פלוס 1לרחוק בעין העצלה. איזו בדיקה נכונה יותר? האם במקרה זה יש או אין היפרמטרטפיה בעין העצלה? כיצד יודעים מהי הסיבה לעין עצלה כאשר גיל הנבדק מבוגר? תודה

אני לא יכולה להעיד על איכויות בדיקות שבוצעו. כעקרון באנשים עם היפראופיה רמת הדיוק עולה כשמבצעים בדיקות רטינוסקופיה עם טיפות ציקלופלגיות. עין עצלה היא בעיה שנוצרת בילדות בגלל ראיה מטושטשת בעין אחת שלא מטופלת בזמן בשל פזילה או אי הרכבת משפקיים. קרוב לוודאי שהעובדה שיש לאדם עדיין פער במרשמים בין העיניים מעידה על כך שזה הגורם לעין עצלה אם אכן מדובר כאן בעין עצלה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה