פזילה שונה בתינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/08/2022 | 14:15 | מאת: גון

שלום דר בן חודשיים, לצערי כבר הספיק לחטוף דלקת קרום המוח ויראלית וגם סבל מפרכוסים בעקבות זאת. ב MRI היו ממצאים מזעריים בעקבות הפרכוסים, הנוירולוג אמר שסביר שלא יהיה להם זכר בחלוף הזמן. אציין שכן היתה לו פזילה משנולד, שהחמירה בבוקר החום הגבוה שלאחריו גילינו את הדלקת ואז סוג של התייצבה. הפזילה שלו מתבטאת כעין עצלה. אני יודעת שזה מוקדם מידי לקבוע ובכל זאת, לי יש עין עצלה ולכן אני יודעת שזה יכול לעבור הלאה. עם זאת, הבוקר התחיל לפזול עם 2 העיניים למרכז (לעיתים ואז מסתדר), האם יש סיבה לבירור מהיר? או שמא אפשר לחכות עד גיל שלושה חודשים ולקחת לבדיקת עיניים? תודה רבה!

שלום. צר לי על כל מה שעברתם. פזילה בילד בריא בגיל מוקדם יכולה לעיתים להסתדר. חשוב בעיקר להיות במעקב נוירוולוגי (נשמע שאתם במעקב כזה) ע"מ לוודא שהפזילה לא נגרמת משיתוק של עצב קרניאלי שאחראי על תנועת העין החוצה. לרוב במקרים כאלו שנמצאים בטיפול במסגרת מרפאות חוץ של בית חולים- תינוקות נבדקים גם ע"י צוות עיניים. במידה ואתם לא מטופלים במסגרת בית חולים- כדאי לדעתי להתייעץ עם הנוירולוג שלכם לגבי הדחיפות ובכל מקרה כבר לקבוע תור לרופא.ת עיניים (עדיפות לרופא.ת עיניים לילדים/ נוירואופתלמולוג.ית ילדים).

21/08/2022 | 09:37 | מאת: גון

אכן מטופלים אצל נוירולוג , תודה!

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה