בדיקת ראייה לילדים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/08/2022 | 10:53 | מאת: טיפ

שלום רב, מי מוסמך לבדוק ראייה לילד בן 8?מה ההבדל אם הבדיקה נעשית לאחר הרחבת אישונים?האם המרשם של אופטומטריסט יהיה שונה משל רופא?בהרכבת משקפיים לראשונה מתאימים את כל המספר?במידה וישנו קוצר ראייה האם ניתן להרכיב את המשקפיים רק לקריאה מרחוק?

כל רופא.ת עיניים מוסמכים לבדוק ילדים. בדיקה מלאה תכלול גם הרחבת אישונים והתאמת מרשמים. יש רופאי עיניים כלליים שלא מרגישים נוח עם התאמת משקפים ומפנים לרופא.ת עיניים ילדים/ לאורתופטיסט.ית / לאופטומטריסט.ת. במידה ויש קוצר ראיה קל - אפשר להרכיב את המשקפים רק לפי הצורך, אך אם קוצר הראיה חמור יותר- אנו לרוב ממליצים להרכיב את המשקפים כל הזמן .

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה