רפרקציה ומשקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/07/2022 | 18:17 | מאת:

שלום רב, בסיכום ביקור אצל רופא עיניים מה ההבדל בין הנתונים שרשום ב- רפרקציה ל- משקפיים? האם אמורים להיות שווים? האם גם אופטומטריסט יכול למדוד רפרקציה? תודה

רפרקציה היא מדידה של כוח התשבורת של העין (כמה העין מתאמצת במקרים של מספרי פלוס/ כמה כוח חסר לה במקרים של מינוס) בשביל לראות טוב. מרשם משקפים לא בהכרח תואם את הרפרקציה ורופאי עיניים מחליטים אם לתת "תיקון מלא" או "תיקון חלקי" לבעיות רפרקציה בהתאם לגיל ולראיה. אופטומטריסטים בודקים רפרקציה בשיטה סובייקטיבית- הם בודקים עם עדשות בדיקה מול העיניים מה מביא את המטופל לראיה מייטבית. בילדים, בעיקר עם מרשמי "פלוס" הבדיקה הסובייטקיבית ללא הרחבת אישונים בטיפות ציקלופלגיה עשויה להיות לא מדוייקת.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה