בדיקת עיניים לילדה בת 6

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/06/2022 | 16:40 | מאת: טל

שלום רב, ביקרתי עם ביתי בת 5.9 בבדיקה שגרתית אצל אורתופיסטית, ולהלן הממצאים: R: +0.25-0.50 X 159 L: PL כמו כן, נרשם תחת הכותרת "רפרקציה" שבעין ימין יש לה פלוס 0.5 ובעין שמאל 0.0. רציתי לדעת האם ילד בגילה יכול להישאר עם מספר אפס לתקופה ארוכה עד שיצטרך משקפיים? מאיזה מספר במינוס מתחילים להרכיב משקפיים בהנחה ובעין ימין היא בפלוס (היא באותו מספר בעין ימין מלפני שנתיים). היא ביקשה לחזור בעוד חצי שנה, מה הסיכוי שהמצב ישאר כך? בנוסף, איך זה הגיוני לנוכח העובדה שבבדיקת חדות הראייה היא ראתה הכל, גם אותיות מאוד קטנות שהוצגו לה. תודה מראש.

הרפרקציה הנוכחית היא למעשה אפס בשתי העיניים- כלומר הילדה לא מתאמצת לראות לרחוק ולא זקוקה למשקפים ולכן היא גם רואה מצויין. לא ניתן להעריך מראש אם היא תפתח בעתיד קוצר ראיה ותזדקק למשקפיים.

04/07/2022 | 12:44 | מאת: טל

ממש תודה על התשובה. למה היא אמרה לי אז בבדיקה שבעין שמאל זה אפס ובעין ימין פלוס חצי? זה שונה ממה שכתבתי למעלה? ומה מייצג המספר 159? שוב תודה לך

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה