בן 15 וחצי עם סוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/06/2022 | 16:16 | מאת: הילה

בני בן ה15 וחצי חולה סוכרת נעורים עבר היום בדיקת ראייה ולאחר הבדיקה נשלח על ידי הרופאה לבדיקת oct מקולה, עקב ממצא של סופרו טמפורלית סמוך לדיסקה אזור המתאים ל cws בעין שמאל. על מה זה יכול להצביע, האם יש קשר לסוכרת נעורים?? תודה מראש

שלום. ממצא של Cotton-wool spots cws) אכן יכול להיגרם מסכרת, אך יש גורמים נוספים. הממצא כשלעצמו לא מסוכן ופעמים רבות נעלם אך יכול להעיד על איזון לא מיטבי של סכרת ולהקדים סימנים אחרים שיכולים לפגוע בראיה. מומלץ לעדכן גם את האנדוקרינולוג שעוקב אחריו לגבי הממצא כדי לשפר את האיזון.

26/06/2022 | 08:17 | מאת: הילה

תודה רבה על המענה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה