עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/02/2004 | 21:35 | מאת: עפרה

לבעלי יש עין עצלה והוא כמעט ולא רואה בה במזל טוב נולד לנו בן והוא בן 4 חודשים מתי צריך לעשות לו בדיקות לעין ע"מ שנוכל לתפוס את העניין הזה בזמן. בשאיפה כמובן שלא יהיה לו.

24/02/2004 | 09:06 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעפרה שלום, כל ילד, (גם כאשר אין להורים עין עצלה, לרוב הילדים עם עין עצלה אין הורים עם עין עצלה), צריך בגיל שנה לערך לעבור בדיקת עיניים מלאה כולל!!! הרחבת אישונים ובדיקת תשבורת (="מספר" המשקפיים). ל4% מהילדים יהיה ממצא שיכול לגרום לעין עצלה, (בדרך כלל מספר גבוה יותר בעין אחת). על ידי גילוי בגיל שנה ומתן טיפול מתאים (משקפיים ו/או סגירות) ניתן בכל המקרים האלו למנוע עין עצלה ולהבטיח התפתחות חדות ראיה תקינה בכל עין. הבדיקה נעשית בדרך כלל על ידי רופא עיניים לילדים. (לא להסתפק בכך שרופא בודק שהילד עוקב בכל עין ואינו פוזל. בלי הבדיקה בהרחבה אין לדעת את מצב התשבורת בכל עין).

24/02/2004 | 09:53 | מאת: עפרה

תודה רבה על התשובה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה