מתי מנתחים פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/02/2004 | 22:20 | מאת: ווליך אלונה

ד"ר נוימן,שלום! בני בן 4 חודשים, מאובחן כפוזל בשתי העיניים, צריך לעבור ניתוח. הוסבר לי שאפשר לנתח או בגיל שנה או בגיל3-4. במה זה תלוי ? מה הם אחוזי הצלחה הן מבחינת תפקוד העיניים והן מבחינה אסטטית? האם ניתן למנוע עין עצלה. תודה,אלונה

21/02/2004 | 18:43 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאלונה שלום, (עניתי על הקודם- ללא הפרטים הקליניים- לפני שראיתי את המסר הזה) כאמור, עדיף לנתח במצב זה מוקדם ככל האפשר. (בשבועות הקרובים זה בסדר). בגיל זה ניתן אולי להגיע לתפקוד דו עיני נורמלי לחלוטין, ובכך להבטיח שלא תהייה פזילה חוזרת בגיל מאוחר יותר. סיכויי ההצלחה הם כ80%, (הצלחה מוגדר לצורך זה שאין צורך בניתוח חוזר ב5 השנים הקרובות, כאשר חלק מהם כמובן לא יצטרכו ניתוח חוזר אף פעם). יש סכוי מצויין למנוע התפתחות עין עצלה בטיפול נכון. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה