פזילה סמויה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/02/2004 | 23:47 | מאת: dani

שלום רב, אני בן 43 וסובל מפזילה סמויה,האם ניתן לטפל בפזילה סמויה? סימטומים כאבי ראש, עייפות, כאב "בתוך העין" כאשר אני עוצם עין אחת ומתמקד בעזרת האגודל בנקודה רחוקה (כשהאגודל ביני לבין הנקודה הרחוקה) , כשאני פוקח את העין שהיתה עצומה וסוגר העין שהיתה פתוחה האגודל זז, לעיטים רחוקות סחרחורות, ותחושה לא נעימה כאשר "מישיר מבט" והמבט "לא אחיד" , אם מישהו מכיר שיטה קונבנציונלית/אלטרנטיבית ? אשמח לקבל תגובה אגב היתי אצל אורטופיסט עשיתי תרגילים בעיקר התרגיל עם העט, אך ללא שיפור, תודה.

15/02/2004 | 11:07 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדני שלום. התופעה שאתה מתאר עם האגודל נורמלית לחלוטין וקיימת אצל כל יצור בעל שתי עיניים, (נובע מזה שקו הראיה העובר מעין אחת דרך האגודל אל האופק שונה בקצת (בגלל המרחק בין העיניים) מהקו היוצא מהעין השניה דרך האגודל אל האופק.) לגבי הפזילה- לא ניתן לענות ללא בדיקה אם ישד מקום לשקול התערבות או לא. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה