קוצר ראיה לרחוק אצל תינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/10/2021 | 22:09 | מאת: דנה

שלום רב, בבדיקת עינים שנערכה לבתי הת ה-8 חודשים נאמר כי קיים קוצר ראיה לרחוק- בעין אחת המספר 1.5 ובשניה 2. אנו ההורים ללא כל בעית ראיה ורואים 6/6.האם יתכן שהמצב יסתדר עם הזמן ושבתי לא תזדקק למשקפיים ?

אם המספרים הם של פלוס 1.5 ו פלוס 2 מדובר ברוחק ראיה. רוחק ראיה הוא מצב תקין בילדים אך אם יש פער בין העיניים- יש להשאר במעקב לוודא שהפער לא גדל כדי שלא תהיה עין עצלה. אם אכן מדובר בקוצר ראיה - כלומר מינוס 1.5 ומינוס 2. יש פחות סיכון לעין עצלה אך יש סיכוי גדול יותר שהילדה תזדקק למשקפיים במהלך הילדות.

31/10/2021 | 16:45 | מאת: דנה

אני מודה לך מאוד על תגובתך. במידה ובשתי העיניים מדובר במינוס 2, האם יש סיכוי כלשהו שהמצב יסתדר מעצמו או שברור שבהמשך הילדה תזדקק למשקפיים?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה