ממצאים בבדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/10/2021 | 01:35 | מאת: יעל

שלום וברכה דוקטור יש חשד שלביתי הקטנה בת שנתיים וחצי שיש לה VP SHUNT יש תסמונת Slit ventricle .הרופאים עדיין אינם יודעים .בבדיקת עיניים גם בימין וגם בשמאל: דיסקה חיוורון טמפורלי גבולות חדים מקולה שטוחה ללא דימומים .לסיכום :ללא עדות לבצקת דיסקה .לנוכח חיוורון הדיסקות יתכן לחץ תוך גולגולתי מוגבר בהיעדר בצקת רציתי לדעת האם בדיקת העיניים מקדמת אותנו לשלילת האבחנה או לתמיכה באבחנה כמו כן היתי מאוד רוצה לדעת מה רואים בבדיקת עיניים בתסמונת Slit ventricle .האם גם רואים פפילדמה והאם שלא בזמן התקף [כי התסמינים אצל ביתי באים בהתקפים ]לא רואים שום דבר תודה רבה על כל מידע

מדובר באבחנה נוירוכירורגית/הדמייתית. במידה ולחץ תוך גולגלתי עולה בשל כך- באופן תאורטי תיגרם בצקת של עצבי הראיה. אם עצבי הראיה מנוונים חלקית (שזה החיוורון) לא תזוהה הבצקת ולכן במקרים של דסקות חיוורות היעילות של בדיקת פונדוס בהקשר זה פוחתת. אם החשד הקליני גבוה יש לשקול הדמיה ודיקור מתני למדידת לחץ פתיחה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה