אלרגיה בעת טיפול בטיפות אטרופין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/10/2021 | 18:45 | מאת: לבנת

שלום בני בן 10 ומטופל בטיפות אטרופין 0.01% כ 4 חודשים עקב עליה מהירה במספר. כחודש לאחר התחלת השימוש הוא החל לדמוע, אך ההנחיה של הרופא היתה שכנראה מדובר בתופעה אלרגית שאינה קשורה לטיפות מכיוון שלדבריו הטיפות אינן גורמות לאלרגיה. במקביל ביצענו בדיקה אצל אלרגולוג והוא נמצא כאלרגי לקרדית האבק ולצמיחה של עצים שונים כך שאולי זו הסיבה לדמעות. לפני כשבוע החל להתלונן על כאבים בעין ימין ובתוך החלק האדום שנוצר בעין יש נקודות לבנות. רופא עיניים שבדק אותו טוען כי מדובר בתגובה אלרגית לחומר המשמר בטיפות האטרופין. שאלותיי הן- 1. האם ידועים מקרים של אלרגיה לטיפות אטרופין. 2. האם אכן יש חומר משמר באטרופין? 3. האם כדאי להפסיק את הטיפול 4. האם כשמפסיקים את הטיפול המספר קופץ באופן משמעותי? 5. מה החסרונות הידועים כיום בטיפול בטיפות אטרופין?

שלום. כמובן שאם טיפות עיניים גורמות לאלרגיה יש להפסיקן! הטיפול באטרופין אמנם מקובל כיום אך עדיין יש מחלוקת לגבי יעילות טיפול בריכוז כה נמוך של 0.01%. ריכוז גבוה יותר יעיל יותר אך גורם לתופעות לוואי של סינוור וטשטוש ראיה ככה שעדיין פחות מקובל. לא צפוייה קפיצה משמעותית במספר בגלל ההפסקה. יתכן והמספר ימשיך לעלות כפי שעלה עד כה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה