בדיקת ראיה למתבגר שנעשתה בבית הספר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/10/2021 | 21:09 | מאת: נינה

שלום רב. בני בן 13.5 עבר היום בדיקת ראיה בבית הספר. אשמח אם תוכלי להסביר משמעות תוצאות הבדיקה: עין אחת 5/5.עין שניה 5/10. האם הוא מצריך משקפיים?האם מדובר ברוחק ראיה או קוצר ראיה? תודה רבה.

שלום. 5/5 משמעו שהוא ראה ממרחק 5 מ מה שאמורים לראות ממרחק זה (תקין). 5/10 משמעו שהוא ראה מ 5 מטר מה שאמורים לראות מ 10 מ (כלומר ראיה פחות טובה). הילד צריך להיבדק- יתכן והרקע הוא הפרעת תשבורת (למשל קוצר ראיה או אסטיגמציה). אם אצל אופטומטריסט חדות ראיה לא משתפרת ל 6/6 צריך להיבדק גם ע"י רופא.ת עיניים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה