פוביאה היפופלזיה יכול להיות קשור לפגות???

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/10/2021 | 20:38 | מאת: לוברבום

אני בת 28 בחודשים האחרונים עברתי בדיקות רבות עם הרבה חשד לפובביאה הפיפולזיה ב2 העיניים בגלל מראה של צילום oct אחרי ששלחו את הבדיקות להדסה של הלבקנות הגיע תשובה שזה לא קשור ללבקנות האם כזה דבר יכול להיות קשור לפגות??? או קוצר ראיה גבוה מה ההשלכות של המצב אחרי כמה שנים?? המצב מצריך התייחסות כמו שכולם מקבלים??? תודה רבה ושבת שלום האם במקרה שאני יתקן את המבצ עם משקפיים נכונים המבצ ישתפר או שאני אצטרך שוב לעבור כל כמה חודשים בדיקת רופא עיניים??? אני רוצה לציין שבעבר היה לי כבר גם כזה דבר ולא עקבו מי גיל 4.5-10 ולאחריו עשו משקפיים מי גיל 10 -14.5 לאחריו מי גיל 14.5-15 מי גיל 15-24 לא עשו שום מעקב רופא עיניים אלא רק משקפיים חדשים ובדיקה קטנה אצל האופטומרטיסט מי גיל 24-עד עכשיו לא עשו כלום לעין ימין איזה בדיקה מצריך בכזה מצב אחרי שיש בעיה חמורה בפוביאה שלא מדובר על לבקנות אלא פגות או קוצר ראיה גבוה משקפיים לא נכונים עם קעור בעצב הראיה ובעיה ברשתית מי ילדות הרבה חורים ברשתית ללא טופל כבר כמה שנים בגלל חוסר יכולת לראות את העין בגלל עין קטנה עושים בדיקה חזקה עם עדשה גדולה על הקרנית כדי לראות את המצב של הרשתית של העין ובדרך הקרנית גם נהרסת בגלל קרנית דקה וקרטקונוס תודה רבה ולילה טוב

שלום, מהכתוב עולות מספר בעיות עיניים: קוצר ראיה, הפרעה בהתפתחות מרכז הראיה ברשתית. את מזכירה גם קרטוקונוס, קרעים ברשתית וקיעורים בעצבי הראיה. מדובר במגוון רב של בעיות שמצדיקות מעקב הדוק ומסודר במרפאת עיניים. אם יש קושי לראות את רשתית העין - חשוב לבצע בדיקת אולטרסאונד של העיניים. לאור הרקע ממליצה לבצע בדיקת OCT, אולטרסאונד ולקבוע תור למומחה במחלות רשתית של העיניים/ מרפאת רשתית בבית חולים. תביאי איתך את כל החומר הקודם כמובן לצורך הערכה מסודרת והשוואה למצב בעבר.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה