דימום פריפפילרי נאזלי.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/10/2021 | 15:36 | מאת: דנית

שלום דוקטור האם במצב של Optic nerve head drusen יש גם נוזלים סביב העצב או שזה מחשיד שיש משהו נוסף בנוסף רציתי לשאול האם מצב של Optic nerve head drusen יכול לגרום לדימום פריפפילרי נאזלי ,או שזה יכול להצביע על בצקת דיסקה מחמת דלקת של העצב או ICP גבוה .כיצד מטפלים בזה תודה רבה

דנית שלום. בכותרת רשמית- דימום - אך השאלה מתייחסת לדרוזן בראש עצב ראיה- ולכך אתייחס בתשובתי: דרוזן אלו משקעים שיושבים בראש עצב הראיה- זה נראה כמו בצקת (בצקת= נוזלים סביב עצב הראיה) ולכן מבוצעת בדיקת אולטרסאונד כדי לבדוק אם יש או אין נוזלים סביב עצב הראיה. כעקרון אם אין נוזלים בבדיקת אולטסאונד אז אין חשד לבצקת דסקות ואין עדות מבחינת העיניים לICP גבוה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה