קוצר ראיה לתינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/10/2021 | 07:50 | מאת: רעיה

שלום רב. לקחתי את הבן שלי (בן שנה וחצי) לעשות בדיקת עיניים, רופא העיניים קבע שיש לו מספר מינוס 0.5 בשתי העיניים. 45 דקות לפני כן שמו לו טיפות להרחבת אישונים, אולם הילד מאוד התנגד ובכה, עצם לחלוטין את עיניו כך שאני חוששת שהטיפות לא הוכנסו כראוי. האם ייתכן כי התוצאה שהתקבלה על סמך הבדיקה שגויה? שהבדיקה לא מהימנה? תודה.

רעיה שלום. במידה והטיפות לא השפיעו טוב אפשר לזהות התכווצות של האישון עדיין מול פנס- במקרה כזה- אפשר לשים טיפות נוספות ולהמתין שוב. יש מקרים בהם הבדיקה מאד מלחיצה עבור הילד.ה ולא מצדיקה את הסטרס הנוסף במתן חוזר של טיפות כשלא נראה שיש בעיה משמעותית. קוצר ראיה קל של -0.5 בהחלט יכול להתקבל בשל הרחבת אישונים לא מספקת אך גם יכול להיות אמיתי כמובן. בכל מקרה כיוון שזה לא דורש מתן משקפים אלא מעקב בלבד- יש לחזור על הבדיקה בעוד כשנה. אנא ראי תשובתי לשאלה מאתמול של שני לגבי אותו נושא.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה