מספרים קטנים לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/10/2021 | 20:04 | מאת: שני

שלום רב בתי בת השנה ו5 נבדקה ע"י רופא עיניים ונאמר לי שיש לה מספרים קטנים בעיניים (-0.75, -0.5). הרופא אמר לי לחזור בגיל 2.4 וייתכן שהיא תצטרך משקפיים. מאיזה מספר מומלץ להרכיב משקפיים בגיל צעיר כזה? האם יכול להיות שהמצב ישאר כפי שהוא והמספר לא יעלה בשנים הקרובות? האם יש משהו שבאפשרותי לעשות על מנת לעצור את העלייה במספרים? מתנצלת על האורך, לא שאלתי את הרופא שאלות אלו כי הייתי מאוד לחוצה ומופתעת והוא לא היה כ"כ אמפטי. תודה רבה.

שלום שני. קוצר ראיה מפריע בראיה לרחוק. בגילאים צעירים לא מומלץ לתקן קוצר ראיה קל במשקפיים כיוון שעולמם של התינוקות נמצא קרוב אליהם (המשחקים שלהם) ולא נגרמת הפרעה להתפתחות הראיה. יש בהחלט באפשרותכם לעכב התקדמות קוצר ראיה - מחקרים הראו שתינוקות וילדים שנמצאים יותר שעות בחוץ. באור טבעי ופחות בחדרים סגורים הם פחות קצרי ראיה. אין שום דבר רע במשחק בבית כמובן אך כדאי ומומלץ לשלב עם גינות ציבוריות וטיולים בחוץ- לפחות שעה ביום.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה