רוחק ראייה והסתגלות למשקפיים בילדים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/09/2021 | 22:55 | מאת: רותם

ד"ר שלום, לבני בן 5.5 התגלה רוחק ראייה (5+ בעין אחת ו 5.75+ בעין שניה בבדיקה בהרחבת אישונים) ופזילה סמויה באחת העיניים. נרשמו לו משקפיים לתיקון חלקי 2.5+ בעין אחת ו 3.25+ בעין השניה ללא צילינדר. יש לציין שרואה טוב ללא המשקפיים, מרחוק ומקרוב (הסיבה לבדיקה היתה בדיקה שגרתית). היום קיבל את המשקפיים וכשהרכיב אותם נראה שרואה איתם דווקא פחות טוב... מקרוב ראה אותו הדבר ומרחוק לא הצליח לזהות מספרים מחוברת וכשהוריד את המשקפיים זיהה אותם בקלות. האם הדבר אומר שהמשקפיים לא מתאימות לו או שיש זמן הסתגלות למשקפיים עד שרואים איתם טוב יותר? מכל מה ששמעתי ההסתגלות למשקפיים כוללת בעיקר סחרחורות, כאבי ראש, רואים "מוזר", אבל לא שמעתי על מקרה שהמשקפיים מורידות מהראייה... האם ייתכן? תודה!

הילד רגיל לאמץ שרירים כדי להתגבר על "חסר בכוח דיופטרי" ולראות טוב. כשהוא מרכיב את המשקפים הם מחליפים את המאמץ. לוקח זמן להסתגל ופעמים רבות בימים הראשונים הראיה מטושטשת. יש לעודד את הילד להרכיב את המשקפים כל הזמן כי רק כך יתרגל. חשוב כשיש מרשם כה גבוה להרכיב משקפים! במידה ויש פזילה מקובל גם לתת תיקון מלא ולא תיקון חלקי בלבד כפי שציינתם שקיבלתם. בהצלחה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה