בדיקת ראיה לבת שנה ותשע

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/09/2021 | 23:34 | מאת: אמא

בתי בת שנה ותשעה חודשים. בבדיקת ראיה לפני שנה לאחר הרחבת אישונים היה מספר 0.75 בפלוס בשתי העיניים. בבדיקה לפני שבוע ללא הרחבת אישונים ואצל רופא אחר היה מספר 0 בעין אחת ו 0.25 בפלוס בעין שניה. הרופא אמר שהיא בגבול התחתון של הנורמה וכנראה תצטרך משקפיים בעתיד. כמו כן אמר שיש צילינדר קל. 1. מה משמעות הירידה הדרסטית במספר? האם יתכן שנובע מכך שהבדיקה ללא הרחבת אישונים ולכן ההבדלים? האם מסוכן? 2. בשים לב לירידה במספר בתוך כשנה, מה לדעתך טווח הזמן בו תצטרך משקפיים? מאיזה מספר שמים משקפיים? הפסקנו מיידית לחשוף למסכים לאחר שבשנה האחרונה איפשרנו לראות. 3. מה טווח הנורמה בגיל הזה? כמה פלוס? 4. האם ניתן למנוע הירידה במספר על ידי טיפות? תודה רבה

בדיקה ללא הרחבת אישונים בגיל הזה אינה מהימנה לקביעת מספר התשבורת. סביר להניח שהמרשם גבוה יותר. טווח המרשמים האפשרי לילדים די רחב ובגיל כה צעיר האינדיקציות למתן משקפיים בשל הפרעת תשבורת (מינוס או פלוס או צילינדר) יחסית מצומצמות. אין שום צורך בטיפות עיניים ואין שום מחקר שהראה את בטיחותן ויעילותן בגיל כה צעיר! אם יש רושם להפרעה בראיה או שהומלץ מעקב- ממליצה לפנות לרופא.ה מומחה.ית ברפואת עיניים ילדים לצורך מדידות מדויקות.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה