עצב ראיה לא שגרתי...

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/09/2021 | 21:00 | מאת: גלית

בני בן 6.5. עבר ניתוח פזילה בגיל 4 בהצלחה. היום לאחר ביקורת אצל רופאת העיניים, היא מצאה כי מבנה עצב הראיה לא שגרתי והפנתה אותנו ל oct. אמרה שיתכן שמדובר ב congenital anomaly optic nerve . מה המשמעות של ממצא זה, מה הסיכון? והאם יש סיבה לדאגה? מודאגת מאוד.

שלום גלית. עצב הראיה מכיל מליוני סיבים המובילים מידע מהרשתית למוח. יש כל מני צורות לא תקינות של עצבי הראיה, מרביתן אכן מולדות, לא מפריעות לראיה, לא מסוכנות ולא דורשות שום טיפול. מטרת ההפניה לאור הרושם של הרופאה שמדובר במשהו מולד (CONGENITAL) היא ככה"נ לשלול בעיה חריפה ולוודא שאכן מדובר במשהו מולד. אין לי נתונים לגבי מה הרופאה ראתה (עצב עם גבולות מטושטשים? עצב עם קיעור מוגבר?) בכל מקרה- הייתי משלימה בהקדם את ה OCT שזו בדיקה די פשוטה לביצוע עבור ילד בגיל 6 ומעבירה לרופאה המטפלת להתייחסותה. בהצלחה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה