רוחק ראייה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/09/2021 | 01:18 | מאת: שירלי

היי ד״ר מיצד קורש. אשמח לתשובתך, לפי ההמלצות כיום עד איזה מספר של פלוס אצל ילדים מומלץ וניתן להישאר במעקב בלבד ולא לשים משקפיים? יש סיכוי שזה ישתפר עם השנים? אין פזילה, אין צילינדר ואין עין עצלה והילדות רואות נהדר, גם הבדיקות תקינות ורק אחרי הרחבת האישונים מתגלה אצלן מספר הפלוס. הוא לא עולה אבל לצערי גם לא יורד ואני ממש מתלבטת. אשמח לעצתך. בת ארבע ובת שנה וחצי שתיהן עם 4 ו4:25 פלוס. תודה ושנה טובה

שלום. רוחק ראיה (פלוס) מוביל למאמץ ראייתי גדול, בעיקר בעבודה לקרוב. המאמץ עשוי לגרום לעיניים עצלות ולפזילה וגם להפחית ריכוז של הילדים ולגרום לכאבי ראש. אנחנו קובעים את הצורך במשקפים בהתאם לגיל (ככל שהילד גדול יותר אנחנו נותנים משקפיים עבור פלוס "קטן" יותר). לאור כל זאת- בגיל שנה עם +4 והעדר פזילה- אין צורך במשפקים ויש צורך במעקב ואילו בגיל 4 יש צורך בתיקון חלקי במשקפיים כדי למנוע הופעת פזילה ולשפר יכולת תפקוד של הילדה (גם אם אתם מרגישים שהיא מתפקדת מצויין).

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה