פזילה בעין אחת החוצה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/09/2021 | 16:44 | מאת: דן

שלום לדר' בני, כיום בן 10, אובחן בגיל 9 עם פזילה החוצה בעין שמאל. נמצא במעקב אצל רופא עיניים. אין בעיות ראייה או סחרחורות או כאבי ראש וכדומה. ובכל זאת, האם פזילה מסוג כזה עלולה להיות סימן לגידול בראש? קבענו תור ל MRI ראש אבל זה רק בעוד כמה חודשים. אם זה משנה משהו, הוא מבצע באופן קבוע גם בדיקת EEG בגלל היותו אפילפטי, והתוצאה האחרונה היתה תקינה.

מרבית הפזילות החוצה אינן קשורות להפרעות נוירולוגיות אבל דרושה בדיקה קלינית והבנה של הפזילה והתפקוד הראייתי של הילד על מנת לאבחן כראוי את הפזילה. יש מקרים בהם פזילה חשודה כנגרמת על ידי גורם נוירולוגי ואז יש לבצע הדמיה מוחית והערכת נוירולוג/ נוירואופתלמולוג. תפקיד הרופא שמטפל בכם להסביר את הסיבה לביצוע ההדמיה ומידת הדחיפות. אם מדובר ברופא עיניים כללי- ממליצה לפנות גם למומחה.ית ברפואת עינים בילדים. שנה טובה.

14/09/2021 | 10:42 | מאת: דן

תודה על התשובה המהירה. רופא העיניים לא קבע שישש קשר נוירולוגי. אנחנו ביוזמתנו ביקשנו mri. השאלה האם אפשר לסמוך על רופא העיניים? פזילה החוצה בגילאים כאלה יכולה לקרות?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה