המנגיומה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/02/2004 | 12:10 | מאת: עדי

שלום ד"ר בתי בת חודש. נולדה בניתוח קיסרי. מיום הוולדה יש על עין שמאל מעל העפעף כתם אדום שטוח. רופא עינים טען כי זו המנגיומה והיא תעבור עד גיל שנה. אך הוא דיבר עם רופאת ילדים בנוכחותי כאשר הוא התלחש ואמר לה כי יתכן ויהיה גידול ואז יש לנתח . ששאלתי מה הוא אמר הוא טען כי אין מה לדעת זה סתם נשמע מפחיד וזה יעבור מעצמו אבל לבוא אליו עוד 3 חודשים לביקורת. אנא הסבר לי מה הכוונה? האם זה מסוכן? קראתי בספר רפואה שכתמים כאלה מובילים לגלאקומה האם זה נכון?

11/02/2004 | 23:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעדי שלום, צריך לראות את הנגע ולבדוק את העין כדי לתת לך תשובה מדוייקת. בעקרון את מתיחסת לשתי מחלות שונות בשאלה: האחת- המנגיומה קפילרית, שאכן חולפת לבד (בגיל2-5 שנים), לא גורמת לגלאוקומה אך יכולה לגרום לעין עצלה במנגנונים אחרים, ולכן לעיתים אנו מטפלים בה לזירוז ההחלמה למרות שיכולה לעבור לבד. השניה- המנגיומה שטוחה מסוג של Sturge-Webber (סתם שם על שם אלו שתארו את המחלה ראשונים), שלא חולפת לבד ובהחלט יכולה לגרום לגלאוקומה קשה עם יש גם נגע עיני. צריך לבדוק אותה, לקבוע את האבחה (אין קושי למי שמכיר את הנגעים) ולקבוע תכנית מעקב וטיפול. (חשבתי לתומי שהקטע הזה שמתלחשים "מעל הראש" של ההורים בלי לשתף אותם בכל האבחנה המבדלת הקשורה לילד שלהם כבר חלף מן העולם...) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה