האם יש דרך לתקן עפעף עצל

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/02/2004 | 00:08 | מאת: יובל

שלום רב, לבני בן העשרה חודשים יש עפעף (עין שמאל) שלא נפתח כמו עפעף ימין, חוץ מהעניין האסטטי קראתי פה שזה יכול לגרום לבעיה בצילינדר. האם יש דרכים לתקן את הבעיה אילו אצל ילדים כ"כ קטנים ומהו גיל המינימום לצורך העניין. ומה הדרך המועדפת לטפל בכך? תודה

11/02/2004 | 23:09 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליובל שלום, לטיפול שתי "זרועות": 1- מעקב אחר התשבורת ומתן טיפול מתאים (משקפיים ו/או סגירות) אם יש אסטיגמטיזם ברמה שיכולה לגרום לעין עצלה. 2-טיפול כירורגי להרמת העפעף בגיל המתאים. החלק הראשון נעשה על ידי רופא עיניים ילדים, והמעקב צריך להתחיל מהלידה, והחלק השני בדרך כלל על ידי רופא עיניים שהתמחה בניתוחי עפעפיים- אוקולופלסטיקאי, הגיל לפי החומרה. (השם לתופעה הוא עפעף צנוח (Ptosis). אין מונח כזה עפעף עצל, כדי שלא לבלבל עם עין עצלה, שזו בכלל בעיית ראיה הנגרמת כסיבוך של בעיית עיניים ראשונית כגון עפעף צנוח שלא טופלה נכון). דר. נוימן

12/02/2004 | 00:10 | מאת: יובל

תודה רבה על התשובה דוקטור וכל הכבוד על העבודה היפה שאתם עושים פה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה