שאלה בבקשה ………..….………

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/08/2021 | 21:40 | מאת: מור

היי דר ילדתי בשעה טובה לפני שבועיים תינוק בריא. בימים האחרונים אני שמה לב שכאשר אני מאכילה אותו בבקבוק עין ימין פתוחה ועין שמאל סגורה, ולעיתים הוא גם פותח וסוגר את העין ועין שמאל נשארת סגורה לחלוטין. חשוב לציין שכאשר הוא מסתכל עליי שתי העיניים פתוחות באופן תקין, המקרה הנל קורה רק שהוא אוכל. האם זה מעיד על משהו? אני צריכה לבדוק מול רופא? תודה וערב טוב

חשוב לדעת שהוא פוקח שתי עיניים באופן סמטרי לרוב .לגבי הפתיחה של עין ימין כשהוא אוכל- יתכן ומדובר במצב של MARCUS GUNN JAW WINKING שבו יש קישור בין עצב שאחראי על פקיחת העפעף העליון לבין העצב שאחראי על שרירי המציצה- במקרים אלו מציצת בקבוק גורמת לעפעף לעלות ולרדת או להתרומם. כדאי להגיע לרופא עיניים ילדים לצורך אבחון.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה