מצמוץ לילדה בת 3 כל כמה שניות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/08/2021 | 02:10 | מאת: רובי

שלום אחיינית שלי בת 3 התחילה לאחרונה למצמץ בעינים. הרופא נתן לה טיפות נגד יובש בעין לשבוע, אבל כבר כמה ימים נתנו וזה רק מחמיר שמגיע למצב בו היא ממצמצת כל כמה שניות. מה לעשות?!

רובי שלום. חשוב שהילדה תעבור בדיקת עיניים מלאה ומסודרת הכוללת הערכת פזילה וכן הערכת קרקעית העיניים ותשבורת (רפרקציה)- זו הערכה שמבוצעת 40 דקות לאחר מתן טיפות עיניים שמרחיבות אישונים ומטשטשות את הראיה כיוון שלעיתים מצמוצים נובעים מהפרעה לראיה או פזילה. במידה ובדיקה יסודית תקינה לחלוטין יש להתייעץ עם רופא הילדים/ נוירולוג ילדים לגבי האפשרות שמדובר ב"טיקים". טיקים עיניים מאד נפוצים (לרוב בגיל מעט מבוגר יותר) והם לרוב חולפים מעצמם כעבור שבועות עד חודשים בודדים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה