האם קיים סיכון לבצע לייזר מצב זה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/07/2021 | 17:52 | מאת: עמית

שלום רב בני נולד פג עם אבחנה של ROP דו צדדי והוא קיבל זריקות אבסטין .כיום בגיל 55 שבועות משמאל כלי דם רטינליים מגיעים לאזור 3 וללא עדות ל ROP מימין כלי דם רטינליים מגיעים לאזור 2 קדמי מאוד incomplete vascularization וללא רטינופתיה של פגות .נאמר לנו שאם עוד 4 שבועות לא תראה וסקולרזיציה מלאה ישקלו טיפול לייזר .רציתי לדעת מה היתרונות והחסרונות של טיפול זה והם הטיףפול מומלץ תודה רבה

שלום. הטיפול בלייזר למחלת ה ROP קיים ומוכר לנו שנים רבות- הטיפול מבוסס על עקרון של "צריבת" רשתית שלא הגיעו אליה כל"ד. טיפול בהזרקות ANTI VEGF הוא חדש יחסית ומאפשר צמיחה של כל"ד לרשתית שלא הגיעו אליה כל"ד. מקרים בהם ANTI VEGF הוביל לצמיחה לא מלאה של כל"ד דורשים מאיתנו מעקב מאד הדוק ע"מ לוודא שלא ממשיכים להתפתח כל"ד לא תקינים. אם ההתפתחות התקינה לא קורה והתינוק כבר גדול יחסית טיפול לייזר לשוליים של הרשתית מקובל. היתרון של טיפול זה הוא כמובן טיפול דפניטיבי במחלה ומניעת סיכון להתפתחות מחלה מסכנת ראייה. החסרון הוא פגיעה בהיקף שדה הראיה וסיכון גבוה יותר לקוצר ראיה בעתיד.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה