פזילה לתינוק בן 8 חודשים.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/07/2021 | 21:02 | מאת: פזילה לתינוק בן 8 חודשים

שלום, בני בן 8 חודשים. יש פזילה קלה פנימה של שתי העיניים מלידה שלא עברה. רופא בקופת חולים אמר שזה התנהגותי ויעבור לבד. פנינו לרופא עיניים מומחה לפזילה בילדים ןתינוקות והוא אבחן אזוטרופיה. אמר כרגע לנסות לאמן את העיניים בבית עם רטיה כל יום עין אחרת ולחזור בעוד 4 חודשים לבדיקה. דיבר על ניתוח אבל אמר שזה כרגע לא על הפרק. קראתי שניתוח מומלץ כמה שיותר מוקדם כדי לקבל תוצאה טובה יותר. האם לחכות או כדאי לפנות לעוד חוות דעת? האם הפזילה יכולה לעבור לבד בעזרת אימונים?

שלום, אני עונה בהנחה שהאבחנה היא פזילה איזוטרופית מוקדמת (INFANTILE ESOTROPIA). זוהי פזילה שדורשת תיקון ניתוחי. ניתוח מבוצע לאחר שמשיגים מדידות מדויקות של הפזילה ומקובל בארץ לבצע את הניתוח סביב גיל שנה. חשוב מאד לטפל ברטיות לסירוגין כדי למנוע מהתינוק "לבחור" עין מועדפת ואז העין השניה תהפוך לעין עצלה. כמו כן הרטיות משפרות את תנועתיות העיניים כי כששתי עיניים פקוחות תינוק עם פזילה משתמש בעין ימין כדי לראות דברים שנמצאים משמאלו ובעין שמאל כדי לראות דברים מימין וכשסוגרים את העיניים לסירוגין התינוק צריך להזיז כל עין גם לכיוון האוזן כדי לראות דברים ומפעיל שריר שמושך את העין לכיוון האוזן. הסגירות לא יגרמו לפזילה להעלם אלא ישפרו את סיכויי הצלחת הניתוח בעתיד. בהצלחה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה