מחדדת בנושא הדרדרות הראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/07/2021 | 19:01 | מאת: זהבית

הבת שלי בת 10.5, החלה להרכיב משקפיים לפני כחצי שנה. מספר +1.5 בשתי העיניים, צילינדר קטן. לאחרונה אמרה שהיא לא רואה לקרוב ובדיקת רופא ואופטומתריסט העלתה שהמספר עלה ל+3 בשתי העיניים , צילינדר נשאר זהה ויש מספר נמוך יחסית לרחוק. הומלץ על משקפי מולטיפוקל. מה יכולה להיות הסיבה לעליה פתאומית במספר? בדיקת הרחבת אישונים לא הראתה דבר וגם שללו פזילה. נבדקה ע״י רופא עיניים מומחה פזילה ששלל פזילה ורק המליץ על מעקב עוד חצי שנה. בדקנו גם מיקוד ראיה ע״י אורתופטיסטית שגם שלחה פזילה . האם יש עוד משהו שצריך לבדוק?

הי זהבית. מספר "פלוס" לרוב לא עולה בגיל 10. כדי לאבחן את הפלוס האמיתי של העין צריך לבדוק אצל רופא.ת עיניים ילדים עם הרחבת אישונים (תרופה מסוג ציקלופנטולאט והמתנה של כ 40 דק). לפי מה שכתבת נשמע שזה בוצע. אם המרשם אצל האופטומטריסט גבוה מאשר אצל רופא עיניים ילדים- כדאי לבדוק שוב אצל רופא עיניים ילדים. בכל מקרה משקפי מולטיפוקאל ניתנים לילדים במקרים של פזילה או במקרים של חולשת אקומודציה שגם זה בודק.ת רופא.ת עיניים ילדים או אורתופטיסט.ית. הייתי בודקת שוב אצל רופא.ת עיניים ילדים את חדות הראיה לרחוק ולקרוב- האם באמת יש בעיה. את המרשם הרפרקטיבי המלא ואת האקומודציה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה