צילינדר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/02/2004 | 08:35 | מאת: יונית

שני בני , בני 4.5 ו 7.5 עברו השבוע בדיקת עיניים אצל רופא עיניים. שניהם רואים טוב, הוא אמר שהכל בסדר, אולם לשניהם יש צילינדר. לאחד 0.75 ולשני 1.0 הרופא אמר שאין צורך לעשות שום דבר, אלא לבוא בעוד שנה לבקורת. אודה לך מאוד באם אוכל לקבל הסבר מה זה צילינדר? האם זה חייב להחמיר עם השנים או שיכול להשאר באותו מצב, והאם יכול גם לחלוף?

06/02/2004 | 09:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליונית שלום, צילינדר (="אסטיגמטיזם") הוא סוג של בעיית תשבורת, בה ה"מספר" שונה במישורים שונים של העין. (למשל מינוס 3.0 בציר האופקי ומינוס 5.0 בציר הניצב יקרא "מינוס 3.0 מינוס 2.0 בניצב",הבעיה מתוקנת במידת הצורך על ידי עדשה צילינדרית. נראה לי סביר שצילינדרים כמו שאת מתארת, בנוכחות חדות ראיה טובה לא מצריכים משקפיים. דר. נוימן

12/02/2004 | 12:42 | מאת: עינת

לדעתי, כדאי שבנך יבדק שוב, בכדי לראות בכמה הצילינדר מטשטש את ראייתו. אם הטשטוש גדול-כדאי לתקו אותו בעזרת משקפיים, אחרת הראיה באותה עין יכולה להתדרדר. עינת, אופטומטריסטית.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה