שאלה לגבי ראייה מקרוב

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/07/2021 | 14:07 | מאת: מיכל

לום, ביתי בת 14 עם משקפיים (כ- 2.5 בכל עין עם צילנדר לא גבוה). מלבד זה בדיקות תקינות כולל מיפוי קרנית. יש לה פזילה סמויה. לפי מה שהיא מתארת מרחוק רואה מצויין אבל מקרוב כשהיא עם המשקפיים היא מרגישה יותר את הפזילה וכואב לה וכמו כן היא לא מצליחה לראות טוב עם המשקפיים לקרוב. בלי המשקפיים אין בעייה לראות מקרוב. האם הבעיה מוכרת ? האם קשור לצילנדר/לפזילה? יש לזה פתרון?

שלום. יש קשר בין פזילות למשקפים - יש להיבדק אצל רופא.ת עיניים מומחה לפזילה וילדים ולבדוק כראוי את סוג ומידת הפזילה עם ובלי משקפים ובהתאם להחליט על הטיפול.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה