התדרדרות בראיה לקרוב

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/07/2021 | 20:02 | מאת: זהבית

הבת שלי בת 10.5, החלה להרכיב משקפיים לפני כחצי שנה. מספר +1.5 בשתי העיניים, צילינדר קטן. לאחרונה אמרה שהיא לא רואה לקרוב ובדיקת רופא ואופטומתריסט העלתה שהמספר עלה ל+3 בשתי העיניים , צילינדר נשאר זהה ויש מספר נמוך יחסית לרחוק. הומלץ על משקפי מולטיפוקל. מה יכולה להיות הסיבה לעליה פתאומית במספר? בדיקת הרחבת אישונים לא הראתה דבר וגם שללו פזילה. האם יש עוד משהו שצריך לבדוק? לבעלי יש מספרים גבוהים ( מינוס 8.5 וגם קרטוקונוס קל), האם יש קשר לזה?

שלום, נדיר שילדים שאין להם פזילה צריכים משקפי מולטיפוקאל . ממליצה בחום לפנות לרופא.ה מומחים ברפואת עיניים ילדים. אבחון הפרעה רפרקטיבית מסוג היפראופיה (פלוסים) דורש מתן טיפות עיניים שאופטומטריסטים לא מוסמכים לתת. הטיפול אמור להיות במשקפיים חד מוקדיים עם תיקון פלוס גבוה יותר. לגבי קוצר ראיה וקרטוקונוס- אין קשר לפלוסים של הילדה כעת.

13/07/2021 | 18:57 | מאת: זהבית

מדגישה שהילדה נבדקה גם על ידי רופא עיניים לילדים, מומחה פזילה ולא נמצאה פזילה. נעשתה גם בדיקת מיקוד. הומלץ על מעקב עוד חצי שנה. האם כדאי לבדוק בנתיים משהו נוסף?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה