חדות ראייה לתינוק בן

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/07/2021 | 00:43 | מאת: גיטי

שלום השבוע גיליתי שיש לבני בן ה8 חודשים מספר 11 פלוס בשני העיינים עכשיו רשום לי בדף "חדות ראייה לרחוק בלי תיקון ffm" אפשר לדעת במספרים מה זה אומר ( 6/60 פחות או יותר )תודה רבה זה ממש יעזור לי

שלום. המספר הגבוה מעיד על התיקון הדרוש כדי למקד את האור על הרשתית באופן תקין על מנת שהילד יוכל לפתח ראיה טובה. בגיל כל כך צעיר עדיין אין אפשרות להעריך באופן מדוייק מספרית את הראיה בלי מכשירים מיוחדים. FFM אני לא מכירה- יתכן והיה כתוב F&F שהמשמעות של זה היא שכל עין מתפקסת על מטרה ועוקבת או CSM שזו בדיקה יותר איכותית שבודקת אם לתינוק יש העדפה של עין אחת על השניה- כלומר לא רק שכל עין מתפקסת ועוקבת אלא גם שאין יתרון מבחינת הראיה לעין אחת על השניה. הכי חשוב עם מספרי פלוס כל כך גבוהים זה לתת משקפיים בהקדם ולהישאר במעקב הדוק של רופא.ת עיניים מומחה לילדים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה