בדיקה ראשונית לפעוטות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/02/2004 | 08:16 | מאת: אורית

באיזה גיל ממולץ לקחת בפעם הראשונה פעוט לבדיקת עיניים? מה מטרת הבדיקה? האם יש לקחת לבדיקה גם כשאין בעיה הנראית לעין ההורים? תודה

04/02/2004 | 08:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאורית שלום, בילד בו הכל נראה תקין, (אין פזילה קבועה, עוקב יפה וכדומה), יש לבצע בדיקת עיניים ראשונה, כולל מתן טיפות הרחבה ובדיקת התשבורת (="מספר" המשקפיים), בסביבות גיל שנה. 4% מהאוכלוסיה סובלים מעין עצלה, (עין אחת בה הם רואים גרוע כל החיים, גם עם תיקון מתאים במשקפיים. הדבר קורה בגלל שבינקות היתה בעיית ראיה חד צדדית שגרמה לכך שהמח הראייתי לא קיבל גרוי מתאים מעין זו ולא התפתח כראוי בשנים הראשונות לחיים) . אם היו נבדקים בגיל שנה והגורם ללקוי (בדרך כלל בעיית משקפיים לא סימטרית) היה נמצא ומטופל, הרוב המכריע של המקרים האלו היו מחלימים לחלוטין- כלומר מפתחים ראיה תקינה בכל עין (עם או בלי משקפיים), לכל החיים. בדיקת הראיה שנעשית בערך בגיל 3 לא רק שאינה מספיקה, היא גם נעשית שנתיים מאוחר מדי מבחינת הטיפול בעין עצלה. שימי לב שהבדיקה חייבת לכלול את בדיקת המשקפיים בהרחבה. אין כל דרך בה יכול הבודק, ויהיה הרופא המנוסה והקפדן ביותר, לדעת ללא טיפות שאין בעיית תשבורת חד צדדית משמעותית. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה