מיקוד

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/01/2004 | 12:27 | מאת: רעות

בני כיום בן שלושה שבועות וכאשר אני מנסה לצור עמו קשר עיין אני לחלוטין לא מצליחה. כשאני כבר מצליחה "לתפוס" את מבטו הוא ישר מסתכל לכיוונים אחרים והתחושה שלי שהוא כאילו מנסה לברוח מהמבט שלי. לעומת זאת הוא מסוגל למקד את מבטו על חפצים באופן יחסית ממושך ואף לעקוב אחריהם. גם כאשר אני מניקה בני לא יוצר עמי קשר עיין בכלל. רציתי לדעת אם מדובר בתופעה אופיינית או לחילופין מדאיגה העשוייה להצביעה על בעייה.

28/01/2004 | 23:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

רוב הסיכויים שתקין. שימי לב למהלך. אם משתפר משבוע לשבוע, כנראה אין כלום ומספיקה הבדיקה השגרתית למניעת עין עצלה בגיל 6-12 חודש. אם אין שיפור ברור, עדיף לבדוק מאשר לדאוג.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה